ЕПИФИЗА - ПИНЕАЛНА ЖЛЕЗДА


Смештено између корена носа и обрва, треће око се сматра седиштем душе, а делује на нашу интуицију, духовно буђење, видовитост, сећања, способност визуализације, разумевање менталних појмова, па и паранормалне моћи. Пинеална жлезда нас води у димензије изван реалности, стога је неопходно да се побринемо за њен правилан рад...

Трећим оком можемо видети ауру а директно је повезано са шестом чеоном чакром и пинеалном жлездом односно епифизом. Каже се да обичним оком видимо свет док га трећим оком схватамо. Мистично треће око није део физичког тела. Оно је део другог тела које је скривено и то је суптилно тело. Пинеална жлезда поседује везу с физичким телом али није део њега, самим тим физиологија не верује да постоји треће око.

Познато је да су нацисти логорашима у воду и јело додавали огромне количине флуора како би изазвали поремећај рада епифизе и њене калцификације, све са намером да се са логорашима може једноставно манипулисати и управљати и да не би долазило до побуне у логорима. У бити је флуор јако тешко избацити из тела, а када једном у њега уђе он се обично акумулира у костима и зубима. (“Клори Врете Трурин(Хипофизен)”) Недавно је откривено како се акумулира у епифизи. У касним деведесетим годинама 20 века, у Енглеској је научница направила прву студију која је испитивала утицај флуора на епифизу, да би открила како је управо пинеална жлезда мета флуора. Када једном уђе у наше тело, тешко га је се ослободити, због чега вам наредни савети могу бити од користи.

Како победити калцификацију хипофизе?

Уље оригана (Ним) се користи већ хиљадама година уназад у Индији, док се на Западу уље оригана користи како би побољшало рад имуног система. Оба ова суплемента делују као природни антибиотици.

Сирова, органска чоколада у најчистијем облику може помоћи у детоксикацији пинеалне жлезде због високог нивоа антиоксиданта који се налази у какау. Ова здрава намирница може помоћи да се стимулише "треће око".

Храна богата хлорофилом као што су спирулина, младе власи пшенице и плаво-зелене алге су намирнице богате хлорофилом. Ови додаци исхрани имају снажно детоксификацијско дејство.

Јабуково сирће - Ово природно средство за детоксификацију спречава таложење калцијума захваљујући малинској киселини. Малинска киселина је органска компонента која даје воћу кисели укус. Када се узима као суплимент утиче на систем за варење и помаже да се тело ослободи токсина.

Јод - Доста нас изложено је натријуму флуориду због додавања флора у воду, што резултира калцификацијом епифизе. Јод се у природи може наћи у биљкама попут морске траве, а доказано је и помаже избацивању натријум флуорида кроз урин. Нажалост, западњачки стил исхране доводи до мањка овог виталног минерала у организму, иако је нашем телу неопходан. Како бисте избегли недостатак калцијума када узимате суплименте јода, требало би да једете огранску храну и то: броколи, поморанџе, кељ, клице лана, мирођију и друге зачинске траве.

Ферментирано рибље уље раже и витамин К1/К2 - Уколико желите да узимате природне суплементе за побољшање рада пинеалне жлезде, ферментирано рибље уље раже је једна од најбољих ствари са овог списка. Ово уље садржи активатор X, моћно средство за детоксификацију које је открио Вестон Прајс. Комбинује витамине К1 и К2 који укљањају калцијум са различитих места у организму међу којима су епифиза и артерије. Активатор X - уместо да уклања калцијум из тела, како то чини јод - доставља га местима где је неопходан попут костију и зуба. Тако се спречава и пропадање зуба, препоручује се да се овај сумплемент узима са витамином А и Д3.

Бор - Још један добар суплемент који се може искористити да уклони флуорид из људског тела је минерал бор. Има га у цвекли коју можете јести свежу, кувану или барену на пари, а ако баш не волите ово поврће, узмите бор у праху. Овог минерала има и у сувим шљивама.

Остала храна за побољшање функције пинеалне жлезде? - Постоје прапоруке и за конзумирање следећих намирница: коријандер, тамаринд, гоји бобице, лубеница, банана, мед, кокосово уље, конопља, морска трава, бели лук, чага гљива, лимунов сок. 

приредио Шандор



 

Коментари