ВАЖНОСТ СИЛИЦИЈУМА У НАШЕМ ОРГАНИЗМУ - др мед. Бојана Мандић

 

ВАЖНОСТ СИЛИЦИЈУМА У НАШЕМ ОРГАНИЗМУ

О чајевима и Елементалима који се налазе у њима као њихов витални део, који лечи, сам учила, читала, сазнала. Много је добро и пожељно када се биљка бере, да се не кида на тоне, један стручиц биљке је довољан да излечи једну болест, само ако знате да исправно замолите Елементалима одређене биљке да вам помогне и да вам да свој витални део... Наравно и то се дешава по нашим заслугама и уз одобрење космичког закона и суда правде...

"Др Надежда рускиња каже да свако ко има разне болести и рак, да обавезно има мањак силицијума у себи, паразити ждеру наш силцијум, и када би га надокнађивали до многих болести не би дошло ! Узимање силицијума (природни извор) потпомаже да се избаце калцијумске наслаге на зидовима црева. Силицијум, уз помоћ свуда присутне силикозе, постаје тако активан, да чак, раствара каменчиће у јетри и бубрезима, израслине у зидовима крвних судова. Он апсорбује (упија) шљаку у крви и цревима, водећи непоштедну борбу са прљавштином и страном, често инфективном микрофлором, која се накупила у напаћеном телу за много година небриге и недостатка силицијума. Због чега ми не примећујемо грозан податак: мождане капи и инфаркти обарају оне, чији је проценат силицијума 1,2%, према 4,7%. Шећерни дијабетес настаје због много етиолошких фактора, ако је силицијума 1,4% или мање. Вирус хепатитиса се може појавити, ако је садржај силицијума пао испод 1,6%. Рак настаје код 1, 3%. 

Списак болести можемо бесконачано продужавати, тим пре, што смо ми навикли да се умивамо само споља, а међутим, прљава утроба шаље у крв још 10 хиљада болести. Паразити једу живог човека и проздиру нас силицијум. За упијање шљаке, која долазе из утробе, такође су потребни колоиди (пихтијасто ткиво, које се развија у телу) силицијума, који настају само кад је довољна концетрација силицијума у крви и у утроби.


Силицијум, захваљујући својим хемијским особинама, ствара електрични набој система. Они имају својства „прилепљења“ на себе вируса, микроорганизама, који изазивају болести, несимбиозне са човеком организме (који нису својствени за човека). Селективна „прилепљивајућа“ способност колоидних система силицијума је уникална. Вируси грипе, хепатитиса, полиатритиса, реуматизма, дисбактериозе, кандида (због којих настаје кандидоза – непогодни услови за опстанак корисних микроба у утроби), конидије (органи који носе споре гљивица), квасаца и других микроорганизама, који изазивају патолошке ситуације у организму, усисавају их колоидне творевине силицијума снагом електричног привлачења – како у крви, тако и у утроби. Значи, све болести, чије изазиваче бисмо могли бесконачно набрајати, не би могле ни да се појаве у човековом телу, када би људи имали у свом организму довољно силицијума. Болесни обавезно имају мањак силицијума, зато пепорука је да се надокнадјује силицијум. 

Ако имате дисбактеризам, то је болест недостатка силицијума.
Ако имате полиомиелитис (запаљење и деградација сиве мождане масе код деце, која доводи до узетости), то је болест дефицита силицијума.
Ако имате остеомалацију (омекшавање костију), то је последица дефицита силицијума. Калцијум се „не прима“ због недостатка силицијума.
Ако имате колитис (упалу црева), гастритис, чир, полипе, девиртикулозу (упалу дебелог црева), то су све болести, које се јављају због недостатка силицијума. Зидови црева не слушају мозак.
Ако имате злу срећу, па сте оболели од остеохондрозе (охрскавичавање костију), радикулита, полиартрита (акутна упала већег броја зглобова), то су болести због недостатка силицијума.
Ако имате оболење кардиоваскуларног система, атеросклерозу – и то је због недостатка силицијума. Зидови крвних судова не слушају мозак.
Ако вам је страшно пред мраком, који настаје – инсултом (мождани удар) и инфарктом – знајте и то је због недостатка силицијума. Зидови крвних судова постали су крти (у њих се уместо силицијума „населио“ калцијум). Крвни судови су изгубили својство да мењају свој диаметар и запремину на сигнале мозга и под дејством сопствених хормона. Ову особину им може вратити само силицијум.Ако имате каменове у простати, слезини, јетри и у бубрезима, то је због недостатка силицијума.
Ако имате ендометриозу, климактеричне „нападе“, стезање у грудима, то су болести, које се јављају због недостатка силицијума.
Ако имате оболења коже, то су, такође, болести везане за недостатак силицијума.
Ако патите од болести, које су условљење недостатком имунитета, један од главних разлога је недостатак силицијума.

Црви-паразити се размножавају као лавина. Они користе за подизање свог потомства лавовски део животних ресурса човека – то је врло важан разлог губитка силицијума и деградације организма.

Треба одмах престати с коришћењем у исхрани млечних производа, јер са њима у организам уносимо стронцијум, који изазива активне реакције замене силицијума калцијумом. Главни снабдевач стронцијума у организму је млеко и сви млечни производи: крављи сир, качкаваљ, кајмак, маслац, јогурт. Познати су случајеви јаких спазама жучних канала и црева у случају узимања јогурта одмах после чишћења јетре. Код деце се могу појавити епилептични напади.

Структурни елеменат човековог организма – силицијум – може да претвара било који облик енергије, да омогућује размену твари, да користи макро и микро-елементе. Силицијум и његов још снажнији аналог - екосилицијум, односно, германијум – су елементи живота у Екосу. Уз њихово учешће усклађују се сва тајна мудрост човековог организма.


Силицијум се кристалише у дијамантску кубну кристалну структуру

Паразити користе силицијум за грађу својих тела, за свој екос. Они су уништивачи човековог организма. У првом реду, свој сопствени Екос, човек сам уништава, својом необавештеношћу, несвесним  и неразумним понашањем. Он сам омогућава живот паразитима у себи.

Паразитске болести се манифестују деградацијом човековог организма, тоталним енергетским распадом, хемијским нередом и губитком хранљивих ресурса и крви, што доводи до сталног падања имунитета. Настаје тотални распад хармоније, коју смо назвали човекова екологија. Од стотина хиљада паразита, који обитавају, као и ми, људи, у биосфери, већина доспева у наш пробавни систем, тамо се насељавају и праве свој дом, ако је пробавни систем сличан прљавом отпадном сенгрупу, а у желуцу одавно нема неопходне киселе баријере, да диктира главни принцип биосфере – ко кога треба да поједе – у човековом интересу. Свако ко жели да живи без паразита, може да живи без њих.

Доктор Едит Карлисл, специјалиста еколошких и прехрамбених наука са Универзитета у Калифорнији, Школа за јавно здравље, каже: ” Силицијум је катализирајући минерал за ензим глукозаминогликан, који је неопходан да би наше тело изградило колаген. Зато је присуство силицијума неопходно за јаке и здраве кости и зглобове”

Силицијум јесте заступљен у земљишту али није много заступљен у нашој исхрани. Иако биљна храна има доста силицијума његова биорасположивост је мала, због лоше растворљивости силицијумских једињења у храни. Данас заиста није лако унети довољне количине силицијума и многи од нас су у хроничном дефициту овог минерала.

Наравно, многи ће се питати - како онда да унесемо силицијум у наше тело? Лако.

Не морате да трошите свој новац и време тражећи скупе суплементе силицијума. Веома је ефикасно да с времена на време пијете чај од надземног дела раставића, који је необично богат овим важним минералом, а можете га купити у било којој биљној апотеци. 



др мед. Бојана Мандић
породични ароматерапеут

Без силицијума наше тело губи потпору, чврстину и једрину, подложно је болестима и убрзаном процесу старења."


Коментари